Varför är munhygien viktigt?

Varför är munhygien viktigt?

Munhygien och tandhälsa går hand i hand och är en viktig aspekt av det allmänna välbefinnandet, men det är något som ofta förbises. Vikten av god munhygien kan inte nog understrykas eftersom den är avgörande för att förebygga en rad olika tandproblem, t.ex. karies, tandköttssjukdomar och dålig andedräkt - men få människor känner till fördelarna med att upprätthålla en god munhygien och hur man uppnår detta.

Först och främst är regelbunden tandborstning och tandtråd viktigt för att bibehålla en god munhälsa. Borsta tänderna minst två gånger om dagen i två minuter varje gång med fluortandkräm och en tandborste med mjuka strån. Se till att rengöra alla ytor på tänderna och tandköttet, inklusive de bakre kindtänderna och tungan. Använd tandtråd minst en gång om dagen för att avlägsna plack och matrester mellan tänderna och längs tandköttskanten.

 

ANVÄND FINESMILE IQ FÖR FRISKARE OCH RENARE TÄNDER

FINESMILE.SE har utvecklat FINESMILE IQ, en intelligent och kompakt eltandborste som är utformad för att passa alla människors behov.
Denna eltandborste går längre än den traditionella tandborsten och förebygger och reducerar plack (bakteriebeläggningar) och tandköttsinflammation mer effektivt än manuella tandborstar.

En sonisk tandborste skiljer sig från andra eltandborstar genom att borsthuvudet inte roterar, utan snarare vibrerar.
Detta ger en mer skonsam och effektiv borttagning av plack och bakterier.
När du använder tandborsten rekommenderar FineSmile.dk att du håller tandborsten försiktigt på tänderna medan du långsamt rör den runt i munnen. FINESMILE IQ har en inbyggd timer och vibrerar när du ändrar borstningsområdet för att uppnå bästa möjliga tandborstning.

Förutom att borsta tänderna och använda tandtråd kan du också använda munvatten för att upprätthålla en god munhygien. Ett antiseptiskt munvatten kan döda bakterier och fräscha upp andedräkten, medan ett munvatten med fluor kan hjälpa till att stärka tänderna.


BESÖK FINESMILE.SE IDAG FÖR ATT UPPLEVA DINA ALTERNATIV FÖR ATT EFFEKTIVISERA OCH OPTIMERA DINA TÄNDER


FINESMILE.SE erbjuder även produkter som V34 FÄRGKORRIGERING SERUM som motverkar missfärgningar, döljer fläckar och ger vitare, ljusare tänder. Även användningen av FS+ TANDBLEKNINGSSTRIPS, som tar bort missfärgningar (100% naturligt) och är utformat för att vara det enklaste och snabbaste sättet att bleka tänderna. Upptäck också FS+ TANDBLEKNINGSPULVER, en banbrytande produkt som gör daglig tandborstning mycket mer effektiv genom att förvandla din tandkräm till tandblekning. Ännu effektivare är FS+ TANDBLEKNINGSSET, en peroxidfri tandblekning som optimerar ditt leende på 10 minuter med enkel användning av LED-lampor.


En hälsosam kost är också viktig för att bibehålla en god munhälsa. Undvik sockerhaltiga och sura livsmedel eftersom de kan bidra till karies. Välj i stället en balanserad kost med mycket frukt och grönsaker, som kan hjälpa till att avlägsna plack och bakterier från tänderna.

Att begränsa småätandet kan också bidra till att bibehålla en god munhälsa. Frekvent småätande under dagen kan öka risken för karies. Håll dig till hälsosamma snacks som frukt, grönsaker och ost och försök undvika sockerhaltiga och sura livsmedel.


Det är också viktigt att dricka mycket vatten för att bibehålla en god munhälsa. Vatten hjälper till att spola bort matpartiklar och bakterier i munnen och håller munnen fuktig, vilket kan minska risken för karies och dålig andedräkt.


Slutligen är det viktigt att besöka tandläkaren regelbundet för att bibehålla en god munhälsa. Tandläkarkontroller kan hjälpa till att identifiera och behandla tandproblem innan de blir allvarligare. Din tandläkare kan också ge dig råd om hur du upprätthåller en god munhygien och ta itu med eventuella problem du kan ha.


Kort sagt är det viktigt att upprätthålla en god munhygien för att förebygga tandproblem och främja det allmänna välbefinnandet. Genom att borsta tänderna och använda tandtråd regelbundet, använda munvatten, äta hälsosamt, begränsa antalet mellanmål, dricka mycket vatten och besöka tandläkaren regelbundet kan du se till att dina tänder och ditt tandkött förblir friska och starka.

Är du fortfarande osäker på vilken tandborste som passar dina behov?
Testproffs har gjort ett djuplodande test av Finesmile IQ.
Och vid en jämförelse av de flera olika eltandborstar på den svenskamarknaden - så kom de fram till att FineSmile IQ är den bästa eltandborsten. 


You may also like Se alla